10 דברים שחשוב לדעת לפני רילוקיישן לארצות הברית

כשעשינו רילוקיישן לבוסטון בשנת 2010, לא "הסתובב" הרבה מידע באינטרנט ואת מה שרציתי לדעת יכולתי ללמוד רק מניסיונם של אחרים. אז כתבתי בכל מיני פורומים (זוכרים שפעם היה אתר שנקרא תפוז?) שאלתי והתייעצתי וכך יצא לי להכיר את מיכל שהגיעה לבוסטון שבועיים לפני.

הגענו אל אותה השכונה, הפרידו בינינו שני בתים והפכנו לחברות טובות, עד היום.

אלא שבעוד שאנחנו חזרנו לארץ בשנת 2015 ורילוקיישן נוסף לא עומד על הפרק מבחינתנו, מיכל הספיקה לעשות בזמן הזה כמה וכמה סבבי רילוקיישן לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

איפה כדאי לגור בארצות הברית? צילום Joey Csunyo מאתר UNSPLASH
איפה כדאי לגור בארצות הברית? צילום Joey Csunyo מאתר UNSPLASH

מתוך הבנה שיש למיכל המון ידע וניסיון שצברה עם השנים בכל הקשור לרילוקיישן לארצות הברית, היא פתחה לאחרונה חברת ייעוץ וליווי לרילוקיישן – "מפה לשם" ובה היא מעניקה שירותי ייעוץ לאלה מאתנו הרוצים לעשות רילוקיישן לארצות הברית ומחפשים מענה אישי שתפור במדויק לצרכי המשפחה שלהם.

אז אם אתם מתלבטים האם לעשות רילוקיישן או שכבר חתמתם על חוזה ואתם לא יודעים איך להתחיל את תהליך המעבר – כדאי לכם להכיר את חברה שלי, מיכל קלוג נבו מייסדת ומנכל"ת חברת "מפה לשם - ייעוץ רילוקיישן" שבמיוחד עבור המתלבטים והמבולבלים כתבה את הטיפים הבאים.

מיכל קלוג נבו מנכל"ית ומייסדת מפה לשם ייעוץ רילוקיישן לארצות הברית צילום: מיטל דרור סטודיו רגעים
מיכל קלוג נבו מנכל"ית ומייסדת מפה לשם ייעוץ וליווי רילוקיישן לארצות הברית צילום: מיטל דרור סטודיו רגעים

10 דברים שחשוב לדעת לפני שמתכננים רילוקיישן לארצות הברית

בטח מתרוצצות לכם בראש אלפי שאלות ומחשבות - מה עושים עכשיו? ומה עושים אחר כך? מה חשוב לסגור מהארץ ומה סובל דיחוי? מה לשים באחסון ומה לשלוח במכולה? הרשימה הבאה תעזור לכם להבין טוב יותר מה צריך:

1. ויזה לארצות הברית

ודאו שיש לכם את הוויזה המתאימה כדי להיכנס ולהישאר בארצות הברית באופן חוקי. חיקרו את אפשרויות הוויזה המתאימות ביותר למצבכם, בין אם זו ויזת עבודה, ויזת משקיע או ויזת לימודים. לא כל ויזה מאפשרת עבודה בארה״ב.

הימנעו מטעיות – אסור לעבוד כאשר אתם מחזיקים ויזת תייר ועשויות להיות לכך השלכות משפטיות לא נעימות.

להגשים את החלום האמריקאי בקלות צילום Aaron Burden מאתר UNSPLASH
להגשים את החלום האמריקאי בקלות. צילום: Aaron Burden, מאתר UNSPLASH

2. יוקר המחיה בארצות הברית

אנחנו נוטים להתלונן על יוקר המחייה בישראל. ואכן, סביר להניח שרוב הדברים יהיו זולים יותר בארה״ב. אך יוקר המחיה יכול להשתנות באופן משמעותי בהתאם לעיר או לאזור בארצות הברית.

חשוב שתדעו שיחסית לישראל צפויות לכם הוצאות גבוהות הרבה יותר על בריאות וחינוך. אתם צריכים לבדוק את ההוצאות מול השכר הצפוי כדי להבין את רמת החיים הצפויה לכם - האם אתם הולכים לאכול מנה חמה כל ערב או שתוכלו להתפנק במסעדות יוקרה?

בנוסף, צריך להבין את מערכת המס בארצות הברית, הכוללת בתוכה גם מיסים פדרליים וגם מיסי מדינה. שלא נדבר גם על המיסים שתצטרכו להמשיך לשלם לישראל. שיקלו ייעוץ עם רואה חשבון בעל התמחות במיסוי רילוקיישן, זה יחסוך לכם הרבה כסף והרבה כאבי ראש מיותרים.

3. חינוך וטיפול בילדים

אם יש לכם ילדים, חשוב לבדוק בעיר היעד את מערכת החינוך המקומית כולל בתי ספר ציבוריים, בתי ספר פרטיים או חינוך ביתי. לכל בית ספר יש דירוג, זמינות, מחירי חוגים ודרישות ספציפיות להרשמה.

בדרך כלל תצטרכו למצוא פתרונות פרטיים (ויקרים) לילדים עד גיל 5. כדאי מאוד להחליט על בית ספר עוד לפני חיפוש הדירה על מנת שתוכלו לבחור דירה באזור הרישום המועדף עליכם.

כבר לא צריך להסיע לבית הספר, יש אוטובוס צהוב! צילום maximilian simson מאתר UNSPLASH
כבר לא צריך להסיע לבית הספר, יש אוטובוס צהוב! צילום maximilian simson מאתר UNSPLASH

4. ביטוח בריאות בארצות הברית

בארצות הברית אין קופת חולים כמו בארץ. אתם תצטרכו לבחור מבין מרפאות ורופאים שמקבלים את ביטוח הבריאות שיהיה לכם. מקום העבודה בדרך כלל מספק ביטוח בריאות לעובד ולמשפחתו. רכישת ביטוח בריאות באופן פרטי זה עסק יקר מאוד.

כל ביטוח יאפשר לכם לבחור מבין מסלולים שונים וכדאי מאוד להכיר את מונחי היסוד בתחום לפני שבוחרים מסלול. שימו לב, שביטוח הבריאות לא מכסה טיפולי שיניים ובעיות ראייה, בשביל אלה תצטרכו לרכוש השלמות לביטוח או לשלם על ביטוח באופן פרטי.

לפני כל בדיקה והליך רפואי תבדקו אם המרפאה עובדת עם הביטוח שלכם. ועדיין יכול להיות שתופתעו פתאום לגלות שהרופא המרדים בניתוח שעברתם לא מכוסה ע״י הביטוח והוא גובה תשלום לשעה יותר מעו״ד.

5. הוצאת תעודת זהות ורישיון נהיגה בארצות הברית

כדאי להוציא מספר תעודת זהות (SSN) במהרה, אם אתה זכאים לו כמובן, מכיוון שהוא הכרחי כדי לבצע עסקאות כספיות ומשפטיות רבות.

בנוסף, כל מדינה מגבילה אחרת את הזמן בו מותר לנהוג עם רישיון בינלאומי. הוצאת רישיון נהיגה מקומי יקל גם הוא על החיים ועדיף לא לדחות את הוצאתו. בחלק מהמדינות יבקשו מכם לעשות מבחן מעשי וחלק יסתפקו בתיאוריה בלבד.

בית אמריקאי טיפוסי עם טנדר אמריקאי טיפוסי, צילום zachary keimig, מאתר UNSPLASH
בית אמריקאי טיפוסי עם טנדר אמריקאי טיפוסי, צילום zachary keimig, מאתר UNSPLASH

6. מציאת בית בארצות הברית

אתם רוצים למצוא דירה במחיר סביר, מרווחת, ובלי שכן מטורף שגר למעלה. יש ערים שזו משימה שדומה למציאת מקום חניה בתל אביב. תשכחו מזה. אבל ברוב ארצות הברית מחירי השכירות נוחים (יחסית לארץ).

רב הדירות כבר מאובזרות עם מוצרי החשמל הגדולים (מדיח, מקרר, כיריים, תנור אפייה, מכונת כביסה ומייבש), אך בהרבה פעמים אין תאורת תקרה ותצטרכו לרכוש מנורות כבר ביומכם הראשון.

7. שכירות בארצות הברית

למהגרים חדשים קצת יותר קשה למצוא דירה להשכרה בגלל שאין להם היסטוריית אשראי. יתכן שיבקשו מכם יותר בטחונות על מנת שתוכלו להשכיר (למשל לשלם 3 חודשי שכירות מראש). אם אתם מגיעים עם חיית מחמד החיפוש יהיה קשה עוד יותר.

8. הסתגלות חברתית בארצות הברית

הכינו את עצמכם לתקופה של הסתגלות לסביבה חברתית חדשה. היו פתוחים לפגוש אנשים חדשים ולהשתתף באירועים מקומיים.

אמצו את ההבדלים התרבותיים בבית החדש שלכם. מיצאו את ההומור במצבים המביכים שאתם צפויים להיקלע להם.

9. מוכנות רגשית לפני רילוקיישן

הרילוקיישן יציף איתו מכלול של רגשות, כולל התרגשות, מתח וגעגועים הביתה. היו מוכנים נפשית לאתגרים ולשינויים שמגיעים עם פתיחת פרק חדש במקום אחר.

אתם עומדים בפני רכבת הרים רגשית - אתם משאירים מאחור חברים, משפחה, ואת כל המוכר. אפילו געגועים לטעם של קוטג' או פיתה נורמלית יכולים לגרום להתרגשות, נוסטלגיה ואולי אפילו טיפונת חרדה.

10. גילוי עצמי

הרילוקיישן הוא מסע של גילוי עצמי, שבו אתם מקלפים את השכבות של מי שהייתם וחושפים את הפוטנציאל של מי שאתם יכולים להיות.

אתם עשויים לגלות תשוקה חדשה, כמו גידול דבורים או נגינה ביוקלילי. אתם תגלו חוזקות ותכונות חדשות שהסיטואציה החדשה הוציאה מכם. אמצו את ההרפתקאות, חוסר הוודאות והגילויים הצפויים לכם.

לסיכום

הכנה יסודית וקבלת החלטות על בסיס ידע הם המפתח לרילוקיישן מוצלח. על תוותרו על רשימה מסודרת של הדברים הדורשים בירור כדי להבטיח שאתם מכסים את כל ההיבטים לפני ביצוע המעבר.

רילוקיישן זה לא רק שינוי כתובת, זו ההרפתקה הגדולה של חייכם. עדיף לעשות זאת כשלצידכם איש מקצוע עם ניסיון וידע רלוונטים.

לייעוץ אישי מפה לשם -רילוקיישן לארה״ב

מיכל קלוג נבו - מנכל"ית ומייסדת

https://www.mipolesham.com

מיכל קלוג נבו, מנכל"ית ומייסדת מפה לשם ייעוץ רילוקיישן לארצות הברית. צילום: מיטל דרור סטודיו רגעים
מיכל קלוג נבו, מנכל"ית ומייסדת מפה לשם ייעוץ וליווי רילוקיישן לארצות הברית. צילום: מיטל דרור סטודיו רגעים

ואם אתם לא מחפשים המלצלה לרילוקיישן, אלא טיפים לחופשה קצרה בחו"ל - כדאי שתקראו את ההמלצות האלה

קיץ 2023 - המלצות לבתי קפה, מסעדות ופארקים בבודפשט

מה עושים במילאנו? המלצות לביקור קצר אבל קולע בעיר מלאת סטייל ויופי

טיפים לטיול בסופיה שכדאי לקרוא לפני שממריאים

פרסומת + כיתוב
רוצים שנכתוב על העסק שלכם,

ספרו לנו עליו בטופס הבא:

פוסטים אחרונים:
Tryile
פוסטים קשורים
דילוג לתוכן