להבין את הביולוגיה של האהבה בספרה המרתק "קיצור תולדות האהבה"

הביולוגית ד"ר ליאת יקיר יצאה למסע מרתק בעקבות האהבה הרומנטית הזוגית — אותו רגש אנושי חמקמק ורב־עוצמה.

מיליונים חקרו אותה, כתבו עליה, ואף מתו בשמה — היא כותבת — ובכל זאת, אנחנו עיוורים לחלוטין למהותה של האהבה, ולתפקידם של ההורמונים, הנוירונים והגֶנים המכתיבים במי נתאהב ומי יעורר בנו דחייה.

אהבה באה בכל מיני צורות וצבעים צילום:Janosch Diggelmann מאתר Unsplash
אהבה באה בכל מיני צורות וצבעים צילום:Janosch Diggelmann מאתר Unsplash

ניסויים שנערכו בקרב נברני ערבות, תצפיות על קופים במעבה הג'ונגל, והתנהגותם של נשים וגברים המחפשים אהבה וגם של אלו שמצאו אותה – חוברים יחד בספר זה לסיפור מרתק על גלגוליה הרבים של האהבה הזוגית משחר ההיסטוריה ועד ימינו.

למה אנחנו לא מצליחים לצאת מהטינדר, ואיך זה קשור לאחד מהניסויים הפסיכולוגיים המפורסמים בעולם? כמה בני זוג, בפוטנציה, עלינו לפגוש עד שנמצא את האחד? האם נועדנו להיות מונוגמיים? ומהו המרשם המדעי לתחזוק זוגיות יציבה וטובה?

מזדקנים יחד, צילום Gert Stockmans מאתר Unsplash
מזדקנים יחד, צילום Gert Stockmans מאתר Unsplash

כיום, לראשונה בתולדות האנושות, יש לנו גם ידע וגם את החופש לבחור בחיי האהבה הטובים לנו. עם או בלי מונוגמיה, עם או בלי להקים משפחה. אך החופש הזה מציב בפנינו אתגרים חדשים.

ריבוי הבחירה בעולם ההיכרויות הדיגיטלי גורם להצפה קוגניטיבית ולביקורתיות יתר. השעון הביולוגי שמתקתק אחרת אצל גברים ונשים גורם לתסכול. בסביבת השפע שבה אנחנו חיים — שפע של משאבים ושפע של פיתויים - אין יתרון אבולוציוני למונוגמיה לכל החיים, והגנים דוחפים לגיוון ולפיזור סיכונים.

לכן, בעידן אי־זוגי רווי טכנולוגיה, חשוב עוד יותר להבין את המדע של האהבה, מה עומד מאחורי הבחירות שלנו, איך נבחר נכון ואיך נשמר את האהבה לאורך זמן.

כריכת הספר "קיצור תולדות האהבה"
כריכת הספר "קיצור תולדות האהבה"

ד"ר ליאת יקיר ("חתונה ממבט ראשון") היא ביולוגית וחוקרת בעלת דוקטורט ופוסט דוקטורט בגנטיקה וחקר הורמונים מטעם מכון ויצמן למדע.

לרכישת הספר : shorturl.at/lmV06

 

פרסומת + כיתוב
רוצים שנכתוב על העסק שלכם,

ספרו לנו עליו בטופס הבא:

פוסטים אחרונים:
Tryile
פוסטים קשורים
דילוג לתוכן