דילוג לתוכן הראשי

שמני העל ויתרונותיהם בעולם הקוסמטיקה



השמנים האתריים הם השמנים היחידים החודרים היטב לעור, נספגים במחזור הדם, הם עוזרים בהסרת תאים ישנים ומסייעים בהגמשת העור וחידושו. השמנים האתריים הוכחו לאורך ההיסטוריה כבעלי יכולות ריפוי גבוהות וזאת בשל הריכוז הגבוה של הצמח הנמצא בהם. יכולות אלו הפכו סוגי שמנים רבים למרכיב מרכזי ומבוקש בתעשיית הקוסמטיקה. השמנים האיכותיים ביותר, שתועלתם בתעשיית הביוטי בעלת הערך הגבוה ביותר וקיבלו מעמד של שמני- על.

שמני על הם שמנים שמקורם מהטבע והם מכילים סוגים רבים של ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף האדם. השימוש בהם נודע כבר לפני אלפי שנים בתרבויות שונות לטיפול ביופי ובבריאות. השמנים הטהורים מופקים מפרחים, עצים, עשבים, ירקות, פירות, שרף ועלים. אם כן, מה מהם השמנים שמוגדרים כשמני-על ומהם תועלותיהם? כוהנת הביוטי הטבעי אלונה שכטר, העומדת בראש מותג ביוטי המבוסס על צמחי מרפא ומינרלים, מפרטת את התועלות החיוניות לעור הפנים והגוף בכל אחד מהם. 

שמן גוף ארומטי, 100 ש"ח, צילום אורי גרון

שמן אבוקדו 

אמנם שמן האבוקדו ידוע בעיקר בשימושים שלו בבישול, אך הוא תורם רבות גם לטיפול בעור הפנים והגוף. שמן האבוקדו מכיל כמות רבה של ויטמינים, חומצות, מינרלים טבעיים ונוגדי חמצון בריאים. ביניהם חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים A.D ו- E . השמן מכיל אשלגן וחומרים רבים אחרים המוסיפים הזנה ולחות לעור. שמן אבוקדו יעיל רבות לבעיות כדוגמת פסוריאזיס ואקזמות בעור. בעזרת נוגדי החמצון והוויטמינים שמן האבוקדו עשוי לסייע לריפוי עור יבש, מגורה ומתקלף הקשור למחלות עור אלו. בנוסף, מונע ומטפל בבעיות אקנה – השמן יכול לשמור על לחות העור מבלי להשאיר שאריות שמנוניות ובכך עשוי להפחית את הסיכון לפצעים. בנוסף, יש לו השפעות אנטי דלקתיות, שמסייעות בהפחתת אדמומיות ודלקות. מבחינת אנטי אייג'ינג, מחקרים הראו כי צריכת שומנים בריאים, כמו אלו הנמצאים באבוקדו, עוזרים לשמור על גמישות העור ובכך למנוע ולעקב את סימני ההזדקנות. 

שמן גרניום 

שמן גרניום מופק על ידי זיקוק טהור של עלי הצמח והוא משמש לטיפול במגוון רחב של מצבים בריאותיים. הצמח גדל באזורים רבים וישנם זנים שונים שלו, כדוגמת זה בעל פרח הוורוד עם ניחוח רענן ופרחוני. כל זן שונה בריחו, אך כמעט זהה מבחינת ההרכב, היתרונות והשימושים. שמן גרניום נמצא בשימוש נרחב כמרכיב בבשמים ובמוצרי טיפוח וקוסמטיקה. השמן משמש גם בארומתרפיה לטיפול במספר מצבים בבריאותיים. לשמן תכונות נוגדות חמצון, אנטיבקטריאליות, אנטי דלקתיות ויתרונותיו הרבים יעילים לטיפול בבעיות אקנה, דרמטיטיס ומצבי עור דלקתיים. כמו כן, הגרניום ידוע כמעקב את תהליך הזדקנות העור, תורם להסרת כתמי עור, לטיפול בכוויות, דלקות העור, פטרת, צהבת, טחורים ומטפח את העור בצורה יעילה. 


שמן ויטמינים להפחתת קמטוטים, 200 ש"ח, צילום אורי גרון


שמן זרעי גזר 

שמן זרעי גזר מופק באמצעות זיקוק אדים של זרעי הצמח. השמן משמש בקוסמטיקה לתכונות אנטי אייג'ינג ולטיפול בבעיות עור. לשמן זרעי גזר תכונות אנטי בקטריאליות, אנטי פטרייתיות, אנטי דלקתיות ונוגדות חימצון. הוא יעיל להרגעת עור ולהרגעת עור הקרקפת. השמן מכיל "קרוטן" אשר תורם רבות לגוף האדם, מחזק ציפורניים, מזין את העור ומחזק את שורש השערה. הוא ידוע גם כמעקב סימני הזדקנות ומטפל בעור יבש ופגום. מבחינה נפשית השמן עוזר להפחתת לחץ, מתח ועייפות. 

שמן זרעי פשתן 

זרעי פשתן ידועים ביתרונות הבריאותיים הרבים שלהם, הן בבישול, בגוף האדם ועד לטיפוח העור. הם מכילים כמות גדולה של חלבון וסיבים ובכך מפחיתים תיאבון ומסייעים בשליטה על המשקל. שמן פשתן עשיר באומגה 3 אף יותר מאגוזי מלך הידועים בתכונה זו. הוא מזין את העור באופן אינטנסיבי, מגן עליו מפני רדיקלים חופשיים, שומר על חיוניותו ומומלץ לטיפול במצבים של עור בעייתי. בנוסף תורם רבות לשמירת על האלסטיות והגמישות של העור, מה שיכול לסייע גם נגד סימני מתיחה. שמן הפשתן מסייע גם לשמירה על גמישות וחיוניות השיער, להגנתו, שומר עליו בתהליכי ייבוש וצביעה, וכן מנזקי מזג אוויר ופיצול קצוות. 

שמן יסמין 

שמן יקר מאוד שאינו רק מריח טוב אלא גם ידוע כמרגיע וכתורם רבות בתחום הקוסמטיקה. השמן מעולה לפתרון בעיות עור רגיש ומגורה. הוא בעל כושר חיטוי מעולה ומשמש כסוכן אנטי דלקתי. כמו כן הוא משפר את גמישות העור ומפחית סימני מתיחה. שמן יסמין בעל יכולת להאיץ את חידוש תאי העור, מעולה לטיפול בעור מזדקן ויבש, בקמטים ואף לטיפול בבעיות עור כדוגמת דרמטיטיס ופצעי אקנה. 

באתר של אלונה שכטר תוכלו למצוא מגוון מוצרים קוסמטים המכילים שמני- על! 

אלונה שכטר צילום: אורי גרון


תגובות